Przepis: Sałatka z wędzonym pstrągiem
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.
Jak przyrządzić Sałatka z wędzonym pstrągiem?
Rybę oczyścić ze skóry i z ości. Połamać na mniejsze kawałki.
Ogórki i jabłko obrać i pokroić w kostkę.
Orzechy włoskie posiekać na mniejsze kawałki.
Por pokroić w półtalarki. Wcześniej umyć. Sparzyć i odstawić na 5 minut. Odcedzić.
Liście szpinaku umyć i osuszyć. Natkę pietruszki posiekać.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić trochę solą i pieprzem.
Składniki na sałatkę mieszamy. Dodajemy koperek i natkę pietruszki. Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Wymieszać z majonezem, najlepiej bezpośrednio przed podaniem.