Przepis na Kapusta morska z sosem majonezowo czosnkowym

Składniki potrzebne do przepisu: Kapusta morska z sosem majonezowo czosnkowym

  • >kapusta morska sucha 4 dag
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Kapusta morska z sosem majonezowo czosnkowym ?

    Kładziemy suchą kapustę w półmisek i zalewamy wodą pitną. Kilka razy przepłukać i zostawić na nabrzmiewanie na 30 min. Po nabrzmiewaniu zalać gorącą wodą na 5-10 min po czym przepłukać bieżącą wodą.

    Dodać do majonezu musztardę i drobno posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać. Dodać sos do kapusty, znów dokładnie wymieszać.