Przepis na Surówka kwaskowa

Składniki potrzebne do przepisu: Surówka kwaskowa

  • ogórki 2 duże sztuki
  • >rzodkiewki 8 sztuk
  • koperek 1 garść
  • śmietana 1 opadowanie
  • cukier
  • sól
  • ocet
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Surówka kwaskowa ?

    Ogórki, rzodkiewki i koperek umyć pokroić (odpowiednio: plasterki, kosteczki, kawałeczki). Wrzucić do miski i posolić aby warzywa puściły trochę soku. Do kubeczka wlać całą śmietankę wymieszać z cukrem, solą i octem.

    Składniki dodawać stopniowo w malutkich ilościach i mieszać tak żeby w rezultacie smak był mocno kwaśny, słonawy i troszeczkę słodki.

    Zalewę przelać do warzy i wymieszać. Zostawić na 30 minut żeby wszystko się „przegryzło” i nabrało smaku a warzywa lekko zmiękły.

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556