Przepis na Surówka z roszponki , rokpola i gruszki

Składniki potrzebne do przepisu: Surówka z roszponki , rokpola i gruszki

  • >roszponka 10 dkg
  • gruszka słodka 1 sztuka duża
  • dymka 1 mała
  • >fenkuł 1 sztuka mała
  • śmietana 4 łyżki
  • sok z pomarańczy z 1/2 owocu
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • ocet winny 1/2 łyżki
  • >rokpol 10 dkg
  • orzechy włoskie posiekane lub migdały 1 łyżka
  • koperek posiekany 1 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Surówka z roszponki , rokpola i gruszki ?

    Roszponkę myjemy i dzielimy na listki.

    Gruszkę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w plasterki. Obrane dymkę i fenkuł kroimy w krążki.

    Śmietanę, sok z pomarańczy, sok z cytryny, ocet winny i przyprawy miksujemy razem.

    Surówkę polewamy sosem. Mieszamy z pokrojonym w kostkę rokpolem i orzechami. Posypujemy koperkiem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556