Jak przyrządzić Sos mięsno cukiniowy do spaghetti?

Przepis: Sos mięsno cukiniowy do spaghetti

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Sos mięsno cukiniowy do spaghetti?

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebule wraz z mięsem mielonym, przyprawić solą oraz pieprzem i przesmażyć kilka minut. Dodać startą cukinię i smażyć razem 5 minut, następnie dodać ok. 3 szklanek wody i zioła w dużej ilości, ja dałam ok. 2 łyżeczek ziół prowansalskich i oregano i około jednej łyżeczki bazylii. Wszystko dusić kilka minut. Gdy mięso i cukinia są miękkie wlać rozrobiony z odrobiną wody przecier pomidorowy, wymieszać, zagotować i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556