Jak przyrządzić Sos paprykowo-koperkowy?

Przepis: Sos paprykowo-koperkowy

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Sos paprykowo-koperkowy?

Pierś z indyka umyć i pokroić na kwadraty, podsmażyć na oliwie, mięso zdjąć z patelni.

Na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną cebulkę, czosnek i pokrojoną paprykę czerwoną.

Dusić, aż warzywa będą miękkie, zmiksować całość, potem dodać sos do mięsa, dodać 1 dużą śmietanę 18% i gotową pastę pastella śródziemnomorska z papryką firmy Lisner.

Pozostawić na ogniu kilka minut.

Jeśli będzie bardzo rzadki sos, można dodać łyżeczkę mąki, na koniec dodać pokrojony koperek, przyprawy.

Gotowym sosem polewamy ziemniaki, makaron lub kaszę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556