Jak przyrządzić Sos z raków?

Przepis: Sos z raków

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Sos z raków?

Z łyżki masła i łyżki mąki zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić masłem rakowym (jest to tłuszcz, który tworzy się na powierzchni wody, w której gotuje się utłuczone lub zmielone duże skorupy z raków )a następnie mieszamy z wywarem z gotowanych raków.

Żółtka zmieszane ze śmietaną zaparzyć sosem, dodać drobno posiekany koperek i szyjki rakowe, posolić do smaku.

Przy podgrzewaniu należy wstawić naczynie z sosem do gorącej kąpieli wodnej, mieszając, aby nie dopuścić do zwarzenia się sosu.

Sos podajemy osobno, w sosjerce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556