Przepis na Sos chrzanowy

Składniki potrzebne do przepisu: Sos chrzanowy

  • chrzan starty 2-3 łyżki
  • kostka bulionowa 1/2 sztuki
  • >gęsta śmietana 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • cukier do smaku
  • masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
    Czas przygotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Sos chrzanowy ?

    Kostkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Na patelni rozgrzać masło. Dodać chrzan i przygotowany bulion oraz sok z cytryny. Zagotować. Dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać jako dodatek do dewolajów.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553