Przepis na Sos pieczarkowy

Składniki potrzebne do przepisu: Sos pieczarkowy

  • pieczarki 1/2 kg
  • cebula 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >kucharek lub jarzynka do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 40 min.
    Czas smażenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Sos pieczarkowy ?

    Cebulę obieramy, drobno kroimy i podduszamy na tłuszczu.

    Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki/półplasterki i dodajemy do cebuli. Całość podsmażamy. Podlewamy odrobiną wody, doprawiamy do smaku, mieszamy.

    Na koniec sos zaciągamy śmietaną wymieszaną dokładnie z mąką.

    Jeśli zamiast pieczarek użyjemy świeżych grzybów leśnych należy je wcześniej blanszować.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556