Przepis na Sos tatarski domowy

Składniki potrzebne do przepisu: Sos tatarski domowy

  • >ogórki w occie 5 sztuk
  • >grzybki marynowane(średnie) 15 sztuk
  • jajka 8 sztuk
  • cebula średnia 1 sztuka
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • >kwaśna śmietana 1 łyżka stołowa
  • majonez 1 łyżka stołowa
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Sos tatarski domowy ?

    Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, i kroimy na pół, po czym układamy na talerzu. 2 ugotowane jaja, ogórki, cebulkę i grzybki kroimy w małą kostkę, przyprawiamy do smaku. Dodajemy majonez+ śmietanę po czym mieszamy. Gotowy sos nakładamy na jaja, można przyozdobić natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553