Przepis na Sos Soubise

Składniki potrzebne do przepisu: Sos Soubise

  • cebula 5-6 sztuk dużych
  • masło 1 łyżka
  • bulion 1 filiżanka
  • mąka 1 łyżka
  • śmietanka 1 szklanka (niepełna)
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Sos Soubise ?

    Cebule drobno pokroić, sparzyć wrzącą wodą i dusić z masłem na wolnym ogniu aby się nie zrumieniły, sos ten bowiem musi być biały. Dolać bulion i przetrzeć przez sito. Do śmietanki dodajemy mąkę i dokładnie rozbijamy grudki. Dodajemy przetartą masę cebulową i zagotowujemy.

    Sól i pieprz dodajemy do smaku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556