Jak przyrządzić Surówka z truskawek w galaretce?

Przepis: Surówka z truskawek w galaretce

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min

Jak przyrządzić Surówka z truskawek w galaretce?

Żelatynę umyć i namoczyć w zimnej wodzie na 20-30 min. Gdy napęcznieje, odcisnąć i rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody, mieszając przestudzić. Zsiadłe mleko rozmieszać z cukrem i cukrem waniliowym i stale mieszając dodać żelatynę. Truskawki umyć, odsączyć, wyłożyć na sałatek zalać przygotowaną galaretką i odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem udekorować poziomkami. Przepis pochodzi z książki Pt. Surówki i sałatki” autorstwa Pani Zofii Zawistowskiej.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553