Jak przyrządzić Racuchy rybne z surówką?

Przepis: Racuchy rybne z surówką

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przyrządzić Racuchy rybne z surówką?

Surówka:

kapustę szatkujemy, dodajemy posiekaną drobno cebulkę, majonez i jogurt, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy posiekany koperek i znów mieszamy. Odstawiamy do lodówki.

Racuchy:

drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, dodajemy mąkę i mieszamy. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.

W tym czasie mielimy rybę w maszynce do mięsa. Paprykę, rzodkiewki, cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Wrzucamy wraz z rybą do wyrośniętego ciasta, doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na oleju rzepakowym na rumiano z obu stron.

Osączamy na ręczniku papierowym.

Podajemy racuszki z surówką z kapusty.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553