Przepis na Barszcz czerwony

Składniki potrzebne do przepisu: Barszcz czerwony

  • >buraki czerwone 3 sztuki średnie
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • >liśc laurowy 3 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • >suszony majeranek 1 łyżka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Barszcz czerwony ?

    Wszystkie warzywa dokładnie umyć i obrać. Do garnka dodać obrane i pokrojone na połówki buraki oraz ziarna ziela, liście laurowe, pieprz, sól oraz ząbki czosnku i majeranku. Gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku. Można dodać także trochę przypraw z suszonych i krojonych warzyw.

    Gotować jeszcze chwilę, zdjąć z kuchenki, trochę przestudzić i dodać surowego startego buraka dla uzyskania bardziej intensywnego koloru.

    Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować!

    Barszcz nalewać przez sitko. Podawać można z uszkami, pasztecikami czy też pasztecikami. Zastosowanie dowolne.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556