Przepis na Kotlety z selera

Składniki potrzebne do przepisu: Kotlety z selera

  • seler 1 szt
  • jajko 2 szt
  • bułka tarta 2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >vegeta do smaku
  • ser żółty 6 plasterków
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 5 min.
    Czas smażenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Kotlety z selera ?

    Selera obieramy, myjemy i kroimy na 1 centymetrowe plastry. Obgotowujemy ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie.

    Następnie odcedzamy i studzimy. Lekko oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

    Jajka mieszamy z odrobiną vegety. Krążki selera moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

    Przewracamy na drugą stronę, smażymy 3 minuty.

    Kładziemy plastry sera żółtego i smażymy chwilkę, aż ser się rozpuści.