Przepis na Surówka z młodej kapusty włoskiej i ananasa

Składniki potrzebne do przepisu: Surówka z młodej kapusty włoskiej i ananasa

  • kapusta włoska młoda 20 dkg
  • cebula czerwona 1 szt
  • ananas z puszki 3 krążki
  • papryka zielona 1/4 strąka
  • papryka czerwona 1/4 strąka
  • papryka żółta lub pomarańczowa 1/4 strąka
  • zielenina posiekana 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Surówka z młodej kapusty włoskiej i ananasa ?

    Liście kapusty dokładnie myjemy, suszymy i kroimy w wąskie paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Łączymy kapustę z cebulą, lekko solimy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 30 minut.

    Papryki kroimy w cienkie paski i dodajemy do kapusty. Ananasa kroimy w drobną kostkę. Wszytko dokładnie mieszamy.

    Przygotowujemy sos:

    wlewamy składniki sosu do słoika, zakręcamy i dobrze trzęsiemy. Polewamy surówkę. Posypujemy zieleniną.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556