Składniki potrzebne do przepisu: Szpinaczino
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Szpinaczino ?
Ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę jajka. Na patelni zeszklić pokrojoną jak kto lubi cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Kiedy się podsmażą wrzucić torebkę mrożonego szpinaku, zagotować, przyprawić do smaku podanymi przyprawami, z tym że octu balsamicznego jedynie odrobinkę i pod koniec gotowania. Zetrzeć ser żółty na tarce o średnich oczkach, połowę dodać do gotowanego szpinaku, dobrze wymieszać, następnie zestawić potrawę z ognia i dodać śmietanę. Podawać jako gęsty sos do makaronu, ewentualnie ryżu, zawsze na danie wysypać pozostały tary ser…można także użyć nie goudy tylko parmezanu ( wyłącznie do posypania).