Składniki potrzebne do przepisu: Zapiekana papryka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Zapiekana papryka ?
Paprykę zapiekaną możemy przyrządzić ze strąków obranych ze skórki lub w skórce.
Strąki starannie myjemy, kroimy wzdłuż i usuwamy pestki. Lekko solimy.
Jaja wbijamy do salaterki, dodajemy starty na jarzynówce ser solankowy (z soleniem czekamy na koniec, bo ser jest słony), pieprz i mieszamy.
Masę jajeczno serową nałożyć w połówki papryki, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Na wierzchu każdej wypełnionej połówki papryki kładziemy po odrobinie masła.
Wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika (ok 200 stopni C). i zapiekamy tak długo, by jajka się ścięły.
Podając posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Do tak przyrządzonej papryki podajemy surówkę z sałaty i pomidorów.