Przepis na Camembert z prażoną cebulką karmelizowanymi gruszkami i borówkami

Składniki potrzebne do przepisu: Camembert z prażoną cebulką karmelizowanymi gruszkami i borówkami

  • serek camembert 2 szt.
  • jajko 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • mleko 1 łyżka
  • mąka 2 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cebula mała 3 szt.
  • masło 2 łyżki
  • gruszka 4 szt.
  • >borówki 20 dag
  • cukier 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Camembert z prażoną cebulką karmelizowanymi gruszkami i borówkami ?

    PANIEROWANE TRÓJKĄCIKI CAMEMBERTU: Schłodzony ser pokroić na osiem trójkącików. Następnie panierować w mące, jajku roztrzepanym z solą, pieprzem i mlekiem, potem obtoczyć w bułce tartej i odstawić do schłodzenia. Ser usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.

    PRAŻONA CEBULKA: Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki, oprószyć mąką i usmażyć na oleju do chrupkości. Usmażoną wyłożyć na ręcznik papierowy.

    KARMELIZOWANE GRUSZKI: Na patelni rozgrzać masło, włożyć plastry gruszek i posypać łyżką cukru. Dusić 7-8 minut, aż owoce będą miękkie i ładnie przyrumienione.

    BORÓWKI: Umyte borówki zagotować z pozostałym cukrem (1 łyżką), jeśli surowe – podlać je wodą ok. 3 łyżki. Gotowe schłodzić.

    Smażone trójkąciki z sera camembert poda­wać na ciepło ze schłodzonymi bo­rówkami i/lub karmelizowanymi gruszkami oraz krążkami cebuli.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556