Przepis na Kotlety z jajek

Składniki potrzebne do przepisu: Kotlety z jajek

  • >jajka ugotowane na twardo 6 szt.
  • jajko 1 szt.
  • bułka 1 szt.
  • mleko 3 łyżki
  • pietruszka natka 1 łyżka
  • szczypiorek 1 łyżka
  • ser żółty 3 łyżki
  • cebula 1 szt.
  • olej 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • bułka tarta 50 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Kotlety z jajek ?

    Ugotowane jajka obrać, drobno posiekać. Kajzerkę namoczyć w mleku, odstawić na 10 min. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Jajka umieścić w miseczce, dodać do nich surowe jajko, odciśniętą bułkę, cebulkę, sól, pieprz, starty ser, posiekaną natkę oraz szczypiorek. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Osączać na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem (pomidorowym, pieczarkowym, grzybowym, chrzanowym itp. ) oraz surówką ze świeżych warzyw.