Przepis na Paluszki serowe

Składniki potrzebne do przepisu: Paluszki serowe

  • mąka pszenna 250 g
  • jajka 2 szt.
  • śmietana 18 % 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
  • ser żółty starty 1,5 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Paluszki serowe ?

    Jajka roztrzep ze śmietanką, przypraw sola, pieprzem i pieprzem cayenne. Dodaj przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Zagnieć ciasto. Zagniatając, dodawaj stopniowo starty żółty ser. Gładkie ciasto uformuj w cienki wałek. Potnij go na paluszki. Smaż na dość dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Zmniejsz ogień. Przykryj patelnie, trzymaj paluszki na ogniu jeszcze 2 min. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556