Przepis na Pudding z kapusy włoskiej

Składniki potrzebne do przepisu: Pudding z kapusy włoskiej

  • masło 50 g
  • śmietana 100 g
  • >winiak (koniak, brandy) 3 łyżki
  • jajka 4 sztuki
  • bułka tarta 100 g
  • sól
  • >pieprz mielony szczypta
  • >słodka papryka
  • gałka muszkatołowa odrobina
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Pudding z kapusy włoskiej ?

    Kapustę drobno poszatkować. Zetrzeć cebulę i połączyć z kapustą. Przełożyć do dobrze wysmarowanego masłem garnka rzymskiego. Śmietanę wymieszać z winiakiem i żółtkami, dodać bułkę tartą i ubite na sztywną pianę białka. Doprawić solą, pieprzem, papryką, i gałką.

    Masę lekko zamieszać i równomiernie rozprowadzić po kapuście. Obłożyć płatkami masła. Przykryć naczynie, wstawić do zimnego piekarnika i włączyć na 180-200 stopni.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553