Składniki potrzebne do przepisu: Zupa pomidorowa – łatwa zdrowa i chuda
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 45 min.
jak przyrządzić Zupa pomidorowa – łatwa zdrowa i chuda ?
Gotujemy bulion warzywny z marchewki, pietruszki, cebuli i czosnku, można dodać także inne warzywa wg uznania, np. Seler, kapustę. Przyprawiamy go solą morską, ziołami, liściem laurowym, pieprzem wg uznania. Zostawiamy na gazie ok. 30 minut. Wyjmujemy miękkie warzywa i miksujemy je w blenderze tak, by uzyskać gładką papkę. Do bulionu dodajemy litr 100% soku pomidorowego, zostawiamy na gazie na 5 minut. Następnie dodajemy papkę ze zmiksowanych warzyw (dzięki temu przemycamy warzywa do zupy, poza tym staje się gęściejsza niczym krem i uzyskujemy wyjątkowy smak). Dodajemy pół szklanki ryżu i gotujemy, aż ryż będzie gotowy do spożycia. Podajemy z łyżeczką śmietany, nie mieszamy.