Przepis na Zupa pomidorowa – łatwa zdrowa i chuda

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa pomidorowa – łatwa zdrowa i chuda

  • >sok pomidorowy 100% 1 litr
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • ryż pół szklanki
  • zioła prowansalskie 1 sztypta
  • sól morska 1 szczpta według uznania
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • śmietana 200 ml
  • liść laurowy 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas gotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zupa pomidorowa – łatwa zdrowa i chuda ?

    Gotujemy bulion warzywny z marchewki, pietruszki, cebuli i czosnku, można dodać także inne warzywa wg uznania, np. Seler, kapustę. Przyprawiamy go solą morską, ziołami, liściem laurowym, pieprzem wg uznania. Zostawiamy na gazie ok. 30 minut. Wyjmujemy miękkie warzywa i miksujemy je w blenderze tak, by uzyskać gładką papkę. Do bulionu dodajemy litr 100% soku pomidorowego, zostawiamy na gazie na 5 minut. Następnie dodajemy papkę ze zmiksowanych warzyw (dzięki temu przemycamy warzywa do zupy, poza tym staje się gęściejsza niczym krem i uzyskujemy wyjątkowy smak). Dodajemy pół szklanki ryżu i gotujemy, aż ryż będzie gotowy do spożycia. Podajemy z łyżeczką śmietany, nie mieszamy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556