Jak przygotować Fasoleczka po bretońsku?

Przepis: Fasoleczka po bretońsku

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćFasoleczka po bretońsku ?

Fasolę jeżeli jest sucha to moczę całą noc. Ja jednak używam mrożonej, szybciej odchodzi łupka kiedy poleję ją gorącą wodą. Nastawiam 4 litry wody z dodatkiem kostki rosołowej, liściem laurowym, zielem angielskim, jałowcem. Fasolę wrzucam do wody i gotuję.

Kiełbasę i cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju.

Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę kroję w kostkę i wrzucam do zupy. Wszystko gotuję do miękkości składników. Wtedy wrzucam do zupy kiełbasę, dodaję przecier pomidorowy.

Zupę doprawiam solą, pieprzem, vegetą i maggi.

Zabielam śmietaną wymieszaną z mąką.

Na koniec dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556