Jak przygotować Grochówka z kiełbasą?

Przepis: Grochówka z kiełbasą

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przygotowaćGrochówka z kiełbasą ?

Groch przebrać, opłukać, zalać 2 szklankami bulionu. Zagotować, odstawić na 2 godziny.

Do grochu dodać 3 szklanki bulionu (szklankę bulionu zostawić) i wszystko razem ugotować.

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do zupy pod koniec gotowania.

Kiełbasę pokroić w paseczki i wrzucić do zupy. Boczek drobno pokroić, stopić na łyżce oleju.

Skwarki przełożyć do zupy. Cebulę obrać, umyć posiekać, podsmażyć na oleju i przełożyć do zupy. Dodać majeranek.

Z oleju i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem. Zagotować z zupą.

Doprawić pieprzem i roztartym z solą czosnkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553