Przepis: Zupa porowa
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Jak przyrządzić Zupa porowa?
Na początek wszystkie składniki kroję – por w talarki, pieczarki w plastry, ogórek kiszony w plastry a te jeszcze na 4 części.
Następnie pora i pieczarki duszę około pięciu minut na patelni. W tym czasie dodaje do mięsa mielonego sól, pieprz, bułkę tartą i jajko – z tych składników wyrabiam masę.
Dalej formułuję z tej masy kulki małe (jak orzech laskowy). Wlewam do garnka wodę i wrzucam kostkę i serki, od czasu do czasu mieszam. Jak woda zacznie wrzeć wrzucam kulki mięsne-muszą wypłynąć.
Dalej wrzucam poszczególne składniki – ziemniaki, ogórek. pora, pieczarki.
Zupę należy doprawić do smaku wg. uznania własnego. Smacznego 🙂