Jak przyrządzić Zupa porowa?

Przepis: Zupa porowa

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Jak przyrządzić Zupa porowa?

Na początek wszystkie składniki kroję – por w talarki, pieczarki w plastry, ogórek kiszony w plastry a te jeszcze na 4 części.

Następnie pora i pieczarki duszę około pięciu minut na patelni. W tym czasie dodaje do mięsa mielonego sól, pieprz, bułkę tartą i jajko – z tych składników wyrabiam masę.

Dalej formułuję z tej masy kulki małe (jak orzech laskowy). Wlewam do garnka wodę i wrzucam kostkę i serki, od czasu do czasu mieszam. Jak woda zacznie wrzeć wrzucam kulki mięsne-muszą wypłynąć.

Dalej wrzucam poszczególne składniki – ziemniaki, ogórek. pora, pieczarki.

Zupę należy doprawić do smaku wg. uznania własnego. Smacznego 🙂

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556