Przepis: Zupa rybna na białym winie
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 23 min.
Jak przyrządzić Zupa rybna na białym winie?
1- krewetki i mątwy umyć i osuszyć
2- filety rybne umyć, osuszyć pokroić w większe kawałki
3- oliwę z oliwek rozgrzać w garnku
4- podsmażyć w niej cebulę, marchew, selery , paprykę i czosnek
5- domieszać pokrojone drobno pomidory
6- dolać wywar rybny i warzywa oraz białe wino
7- dodać listek laurowy i tymianek
8- gotować około 15 minut
9- włożyć do zupy filety rybne i krewetki
10- przykryć i gotować jeszcze przez około 5 minut, aby tylko lekko wrzało
11- dodać mątwę i natkę pietruszki , zostawić na ogniu następne 3 minuty
12- zupę rybną doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem