Przepis: Zupa szczawiowa z pasztetem
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 5min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas gotowania: 55 min.
Jak przyrządzić Zupa szczawiowa z pasztetem?
Do wody wrzucić korpus drobiowy, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotować. Marchewkę umyć i obrać. Zetrzeć na tarce, dodać do wywaru.
Pora umyć i pokroić w drobne plasterki. Wrzucić do zupy. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Dodać do zupy. Gotować do miękkości. Gdy warzywa zmiękną wrzucić kostkę rosołową i przyprawić solą, pieprzem.
Jajka ugotować na twardo i przecisnąć prze sitko dodając do zupy wraz ze szczawiem. Wszystko wymieszać i jeszcze chwilkę podgotować.
Wyporcjować na talerze układając pokrojony pasztet.