Składniki potrzebne do przepisu: Barszcz czerwony zabielany
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Barszcz czerwony zabielany ?
Buraki, marchew, pietruszkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Do garnka nalać ok 2,5 litra wody, osolić, dać mięso i gotować, zbierając „szumowiny”.
Dodać jarzyny, ale zostawić jednego buraka na kolor. Wrzucić kilka suszonych grzybków. Gotować aż mięso będzie miękkie.
Cebulę obrać, pokroić w grube plastry, przypalić na patelni, dodać do barszczu.
Wmieszać ok. pół torebki barszczu instant lub sok buraczany. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, liściem laurowym, zielem alngielskim. Dodać zmiażdżony czosnek.
Barszcz przecedzić. Podbić śmietaną wymieszaną z mąką. Wrzucić buraka zostawionego na kolor. Doprawić do smaku przyprawami.