Przepis na Barszcz czerwony zabielany

Składniki potrzebne do przepisu: Barszcz czerwony zabielany

  • buraki 3 szt
  • >kawałek mięsa lub kostka rosołowa
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • >barszcz instant lub sok z buraków 1/2 torebki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • liść laurowy 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 szt
  • śmietana 1/2 szklanki
  • mąka 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Barszcz czerwony zabielany ?

    Buraki, marchew, pietruszkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Do garnka nalać ok 2,5 litra wody, osolić, dać mięso i gotować, zbierając „szumowiny”.

    Dodać jarzyny, ale zostawić jednego buraka na kolor. Wrzucić kilka suszonych grzybków. Gotować aż mięso będzie miękkie.

    Cebulę obrać, pokroić w grube plastry, przypalić na patelni, dodać do barszczu.

    Wmieszać ok. pół torebki barszczu instant lub sok buraczany. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, liściem laurowym, zielem alngielskim. Dodać zmiażdżony czosnek.

    Barszcz przecedzić. Podbić śmietaną wymieszaną z mąką. Wrzucić buraka zostawionego na kolor. Doprawić do smaku przyprawami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556