Przepis na Kapusniaczek

Składniki potrzebne do przepisu: Kapusniaczek

  • kapusta kiszona 25 dag
  • marchew 1 szt
  • pietruszka korzeń 2 szt
  • seler 1/4 bulwy korzenia
  • por 3 cm
  • >skwarki ze słoniny 1 łyżka
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • czosnek 1 ząbek
  • cukier
  • kostka bulionowa 1 szt
  • ziemniaki 5 szt
  • ziele angielskie 5 ziarenek
  • liść laurowy 2 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Kapusniaczek ?

    Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę, wrzucamy do wody, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, poszatkowanego pora i gotujemy 10 min.

    Marchew, pietruszkę i seler obieramy i trzemy na tarce, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 10 min. Dodajemy poszatkowana kapustę kiszoną, czosnek, skwarki i przyprawy, gotujemy ostatnie 10 min.

    Doprawiamy do smaku.