Przepis na Kwaśnica na wędzonym boczku

Składniki potrzebne do przepisu: Kwaśnica na wędzonym boczku

  • >sok z kapusty kiszonej 500 ml
  • marchewka 1 szt
  • ziemniaki 4 szt
  • >boczek chudy wędzony 30 dag
  • ziele angielskie 2 ziarnka
  • liść laurowy 1 szt
  • woda 2 litry
  • przyprawa Vegeta albo Jarzynka do smaku
  • pieprz wg gustu
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
    Czas przygotowania: 90 min.
    Czas gotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Kwaśnica na wędzonym boczku ?

    Wodę zagotować dodać przyprawy i boczek pokrojony w plastry, gotować około 30 minut. Dodać vegety do smaku. Następnie dodać ziemniaki i marchewkę, warzywa gotować do miękkości. Zalać kwasem kapuścianym chwilę pogotować.