Przepis na Moja zupa z kalarepy

Składniki potrzebne do przepisu: Moja zupa z kalarepy

  • kalarepa 2 szt
  • cebula 2 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • olej 3 – 4 łyżek
  • natka pietruszki 1/2 natki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • rosół z kurczaka 2 litry
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Moja zupa z kalarepy ?

    Jedną kalarepę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę i smażymy na oleju aż zmiękną. Dodajemy 3 chochle rosołu – wykorzystałem rosół z kurczaka – gotujemy przez jakieś 5 min. Następnie wszystko miksujemy z natką pietruszki i sokiem z połówki cytryny – doprawiamy solą i pieprzem. Druga kalarepę kroimy w kostkę i gotujemy w reszcie rosołu [jakieś 1/4 garnka]. Dodajemy zmiksowaną masę – zagęszczamy śmietaną z jajkiem i mąką – doprawiamy do smaku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556