Przepis na Rosół domowy

Składniki potrzebne do przepisu: Rosół domowy

  • woda 2 L
  • kostka rosołowa 2 sztuki
  • pietruszka 2 sztuki
  • marchew 3 sztuki
  • seler 1/2 sztuki
  • por 1/2 sztuki
  • kapusta 2-3 liście
  • cebula 1 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • >lubczyk kilka liści
  • sól do smaku
  • natka pietruszki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
    Czas przygotowania: 75 min.

     

    jak przyrządzić Rosół domowy ?

    Warzywa (marchew, pietruszka, seler) obieramy, kroimy na ćwiartki i dodajemy do bulionu. Rosół powinien się powoli gotować, na małym ogniu. Po około 1 godzinie dodajemy liście kapusty, por, przypaloną na ogniu cebulę. Pod koniec gotowania dodajemy czosnek, lubczyk, doprawiamy do smaku.

    Rosół podajemy z makaronem nitki, natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556