Przepis na Wywar z warzyw mieszanych

Składniki potrzebne do przepisu: Wywar z warzyw mieszanych

  • włoszczyzna 25 dag
  • marchew
  • kapusta włoska
  • seler
  • pietruszka
  • cebula
  • woda 1 i 3/4 litra
  • sól dag
  • tłuszcz 2 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
    Czas przygotowania: 80 min.
    Czas gotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Wywar z warzyw mieszanych ?

    Warzywa umyć oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki lub paski.

    Zalać wrzącą wodą, dodać tłuszcz, osolić, gotować pod przykryciem około 1 godziny.

    Wywar można użyć do sporządzenia zupy, lub innych potraw.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556