Przepis: Zdrowa zupa rybna
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Zdrowa zupa rybna?
1. Filety z ryby opłukać, jeżeli są mrożone rozmrozić, posolić, pokroić w kostkę, odstawić.
2. Na rozgrzanej w rondlu oliwie podsmażyć przez ok 4 minuty posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę papryki i czosnek. Na koniec smażenia dodać przyprawy, sparzone, obrane ze skóry pomidory i wino. Dusić jeszcze 2 minuty i zalać bulionem.
3. Rybę dodać do gotującego się bulionu z warzywami. Przykryć rondel, i na wolnym ogniu gotować zupę, aż ryba się ugotuje, czyli ok 10 – 15 minut.
4. Co pewien czas dokładnie zamieszać.
5. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupa jest rewelacyjna!!!!
Smacznego