Przepis na Zupa cytrynowa na lato

Zupa cytrynowa na lato

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Zupa cytrynowa na lato?

Mięso umyć, zalać wodą (4litry), dodać sól, pieprz, angielskie ziele i cebulę; gotować na bardzo małym ogniu. Po godzinie dodać włoszczyznę i ugotować do miękkości; wywar przecedzić. Roztrzepać śmietanę z mąką, solą i kilkoma łyżkami gorącej zupy; dodać do wywaru intensywnie mieszając, aby śmietana się nie zważyła. Umyta cytrynę obrać ze skórki i pokroić w cienkie plastry, usuwając pestki; włożyć do zupy. Pozostałe dwie cytryny pokroić tak samo, rozłożyć 3-4 plasterki na talerzu i nalać gorącą zupę. Podawać z ryżem ugotowanym oddzielnie.