Składniki potrzebne do przepisu: Zupa marchewkowa z imbirem i awocado
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Zupa marchewkowa z imbirem i awocado ?
Cebulkę i imbir obrać i pokroić. Marchew umyć, obrać i pokroić. Obrać i wycisnąć sok. Cebule, imbir i skórkę z limetki poddusić na rozgrzanym maśle. Następnie dodać kawałki marchwi i jeszcze chwile poddusić. Przyprawić i obsypać cukrem. Dusić kolejne 2 minuty. Wlać wywar, zagotować i gotować kolejne 20 minut. Avocado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Kolendrę posiekać i dodać do avocado. Przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z limetki. Następnie zupę zmiksować i wymieszać z creme fraiche i jeszcze raz przyprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z limetki. Na końcu dodać pokrojone i avocado. Smacznego )