Jak przyrządzić Zupa ogórkowa z kiszonych?

Przepis: Zupa ogórkowa z kiszonych

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Zupa ogórkowa z kiszonych?

Marchew, pietruszkę i selera umyć, obrać, opłukać, ugotować wywar z przyprawami. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dorzucić do wywaru i ugotować. Jak warzywa będą miękkie zetrzeć na tarce do wywaru (poza ziemniakami!). Pod koniec gotowania zetrzeć ogórki kiszone i dodać sok z kiszonych ogórków do smaku. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, mieszając wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem dodać drobno posiekaną pietruszkę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553