Przepis na Zupa porowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa porowa

  • por biała część 2 sztuki duże
  • >kostki bulionowe 2 szt
  • pieczarki 1/2 kg
  • >mięso mielone drobiowe 70 dag
  • serki topione śmietankowe 2 sztuki duże
  • koperek
  • sól
  • pieprz czarny
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Zupa porowa ?

    Pory- części białe pokroić drobno i gotować na kostkach rosołowych około 1 godziny. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy jeszcze pół godziny. Mięso doprawiamy tak jak na mielone i łyżeczką małe porcje ( ja robiłam kuleczki) wrzucamy do zupy, gotujemy 10 minut, pieprz, sól do smaku i na koniec zaprawiamy serkami (wrzucamy je do zupy i gotujemy, aż do rozpuszczenia), dodajemy koperek.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556