Przepis na Zupa rybna na białym winie

Zupa rybna na białym winie

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 23 min.

Jak przyrządzić Zupa rybna na białym winie?

1- krewetki i mątwy umyć i osuszyć

2- filety rybne umyć, osuszyć pokroić w większe kawałki

3- oliwę z oliwek rozgrzać w garnku

4- podsmażyć w niej cebulę, marchew, selery , paprykę i czosnek

5- domieszać pokrojone drobno pomidory

6- dolać wywar rybny i warzywa oraz białe wino

7- dodać listek laurowy i tymianek

8- gotować około 15 minut

9- włożyć do zupy filety rybne i krewetki

10- przykryć i gotować jeszcze przez około 5 minut, aby tylko lekko wrzało

11- dodać mątwę i natkę pietruszki , zostawić na ogniu następne 3 minuty

12- zupę rybną doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem