Przepis na Zupa szczawiowa z pasztetem

Zupa szczawiowa z pasztetem

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 5min.
Czas przygotowania: 70 min.
Czas gotowania: 55 min.

Jak przyrządzić Zupa szczawiowa z pasztetem?

Do wody wrzucić korpus drobiowy, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotować. Marchewkę umyć i obrać. Zetrzeć na tarce, dodać do wywaru.

Pora umyć i pokroić w drobne plasterki. Wrzucić do zupy. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Dodać do zupy. Gotować do miękkości. Gdy warzywa zmiękną wrzucić kostkę rosołową i przyprawić solą, pieprzem.

Jajka ugotować na twardo i przecisnąć prze sitko dodając do zupy wraz ze szczawiem. Wszystko wymieszać i jeszcze chwilkę podgotować.

Wyporcjować na talerze układając pokrojony pasztet.