Jak przygotować Ananas Sarah Bernard?

Przepis: Ananas Sarah Bernard

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćAnanas Sarah Bernard ?

Ananas obrać, wyciąć 8 plastrów.

Wykroić środki, owoce skropić alkoholem i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Miąższ pozostałego ananasa rozgotować z winem, cukrem żelującym i sokiem cytrynowym (5 minut).

Wbić jajko, zmiksować.

Mocno podgrzać, ale nie gotować.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem, cynamonem, szczyptą kardamonu i imbiru.

Na talerzykach ułożyć ananasy, na każdym umieścić kulkę loda.

Polać musem ananasowym, podawać z bitą śmietaną. Można posypać czekoladą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556