Przepis: Baranek z czekoladą
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas pieczenia: 25 min.
Jak przygotowaćBaranek z czekoladą ?
Oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrami, dodać żółtka z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszane mąki i delikatnie wymieszać.
Na końcu dodać czekoladę i wymieszać.
Formy na baranka wysmarować, posypać tartą bułką. Wlać ciasto, skręcić formę. Piec w nagrzanym do 180 st C w piekarniku około 25 minut.
Po lekkim wystudzeniu wyjąć z formy. Udekorować dowolnie.
U mnie baranek polany lukrem i posypany cukrem pudrem.
Oczy robimy z goździków.