Przepis: Biała kiełbasa w piwie
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 45 min.
Czas smażenia: 5 min.
Jak przygotowaćBiała kiełbasa w piwie ?
Każdy kawałek kiełbasy nakłuwam wykałaczką, dzięki temu nie popęka w czasie pieczenia. Cebule obieram, kroję w cienkie półplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni, aż cebula się zeszkli.
W małej miseczce mieszam razem musztardę z miodem.
Do naczynia żaroodpornego wykładam podsmażoną cebulę, na którą kładę pętka kiełbasy.
Wlewam szklankę piwa do naczynia, a kiełbasę smaruję sosem musztardowo-miodowym. Oprószam całość ognistą mieszanką przypraw.
Naczynie wkładam do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok. 45 minut.
Potrawę podaję na gorąco z kromką świeżego chleba.