Jak przygotować Bitki wołowe duszone z pieczarkami?

Przepis: Bitki wołowe duszone z pieczarkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz

Jak przygotowaćBitki wołowe duszone z pieczarkami ?

Mięso oczyścić z błon i cięgien, umyć, osuszyć, pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, opiec na grilu lub patelni lekko rumieniąc.

Posolić, oprószyć pieprzem, przełożyć do rondla, skropić wrzącą woda, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebule pokroić w kostkę dodać do duszącego się mięsa. Dodać również posiekany czosnek.

Pieczarki pokroić i wsypać do wrzącej wody. Po zagotowaniu odcedzić i dodać wraz z oliwą do miękkiego mięsa. Posolić wszystko i dusić jeszcze chwilę.

Gotową potrawę posypać pietruszką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556