Przepis: Bułeczki drożdżowe z serem i parówką
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćBułeczki drożdżowe z serem i parówką ?
Ciasto identyczne jak na paszteciki do barszczu czerwonego w moim wykonaniu: stopić margarynę lub masło. Drożdże, troszkę mąki i ciepłe mleko (troszkę), rozrobić, zostawić do wyrośnięcia (około 20-30 minut). Dodać pozostałe składniki do ciasta, wyrobić , przykryć i zostawić do wyrośnięcia- około 1 godziny. Ciasto przełożyć na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować na cienki placek, w formie kwadrata, podzielić placek na mniejsze kwadraty za pomocą radełka. Na każdy kawałek położyć plasterek sera i parówkę na skos. Złączyć 2 pozostałe boki. Układać na blaszkach wysmarowanych olejem, w odstępach jeden od drugiego. Piec w temp. 200° przez około 15-20 minut. Do zrumienienia