Przepis: Cebulowa zupa z serem żółtym i bazylią
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 10 min.
Jak przygotowaćCebulowa zupa z serem żółtym i bazylią ?
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać razem z oliwą i ziołami prowansalskimi. Bułkę pokroić w kostkę, obtoczyć w marynacie pokrojoną bułkę, wstawić do piekarnika nagrzanego do ko 200 stopni. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i poddusić na maśle aż się zarumieni. Wlać bulion i gotować do momentu rozgotowania cebuli. W ogniotrwałych naczynkach ułożyć grzanki, zalać zupą i posypać serem. Zapiekać aż wytworzy się cienka skorupka. Udekorować świeżą bazylią.