Jak przygotować Dorada z krewetkami i szparagami?

Przepis: Dorada z krewetkami i szparagami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćDorada z krewetkami i szparagami ?

Rybę umyć, dokładnie osuszyć, skórę ponacinać, oprószyć solą oraz pieprzem.

Krewetki obrać z pancerza:

pozostawić głowę i ogon, a usunąć przewód pokarmowy. Na patelni rozgrzać oliwę. Doradę oprószyć mąką i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać krewetki i smażyć jeszcze ok. 2 minut.

Rybę i krewetki podlać winem, chwilę podgrzewać, aż wino odparuje. Dodać śmietanę, pokrojone pomidory oraz posiekaną natkę. Doprawić solą, pieprzem, dusić około 2 minut. szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.

Na talerzach ułożyć po kawałku ryby, obłożyć duszonymi krewetkami oraz szparagami. Polać wytworzonym podczas duszenia sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556