Jak przygotować Karp zapiekany w śmietanie?

Przepis: Karp zapiekany w śmietanie

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćKarp zapiekany w śmietanie ?

Oczyszczonego karpia przekroić wzdłuż na pół, wyciąć oś grzbietową, podzielić na części. Naszpikować małymi kawałkami boczku, doprawić solą i papryką. Brytfannę wysmarować masłem, ułożyć na niej ugotowane ziemniaki, pokrojone w plasterki, na nich ułożyć przygotowaną rybę, przykryć lekko przesmażoną cebulą, papryką i pomidorami pokrojonymi w plasterki, polać stopionym masłem, wstawić do pieca. Jak będzie w połowie upieczona wlać śmietanę wymieszać z łyżką mąki, jeszcze raz piec 15 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553