Przepis: Dorsz w warzywach
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćDorsz w warzywach ?
Boczek pokroić w kostkę.
Cebule obrać, jedną posiekać, posypać słodką papryką i odłożyć, a drugą pokroić w talarki.
Papryki oczyścić, pociąć w paski.
Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.
Boczek zrumienić na 1 łyżce oleju.
Dodać cebulę oprószoną papryką, wymieszać, chwilę smażyć.
Oprószyć mąką, podlać bulionem, wymieszać.
Ryby opłukać, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w rozmąconym jajku.
Włożyć na rozgrzany olej, usmażyć na złoto z każdej strony.
Talarki cebuli, paprykę i pieczarki udusić na tłuszczu ze smażenia ryb.
Wymieszać z cebulą z boczkiem.
Podawać z rybą.